Valmistuville

Suuret onnittelut tuoreelle Alumnille, ole ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi!

Sureo - Restonomiopiskelijaliitto muuttuu Sure - Suomen Restonomiliitoksi ja turva jatkuu

Sureo on opiskelijoiden liitto, mutta ei hätää, et silti jää ilman turvaa. Kun olet Sureon jäsen, valmistumisesta eteenpäin eduistasi huolehtii Sure - Suomen Restonomiliitto. Jäsenyytesi siirtyy siis Sureosta automaattisesti Sureen, kunhan ilmoitat valmistumisesta jäsentietoisihi. Suren jäsenyys kattaa kaikki samat edut, kuin mitä Sureon Star-jäsenyys. Suren jäsenyys on 33€ kuukaudessa.

Jäsenmaksusi määrittyy uuteen laskuun automaattisesti jäsenrekisterissä olevien tietojen perusteella. Lasku lähetetään alkuvuonna sähköpostiisi. Varmistathan, että jäsentietosi ovat ajan tasalla ja päivität ne jäsenen verkkoasiointiin mahdollisimman pian. Voit valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi, ja se onnistuu täältä.

Mihin kaikkialle kannattaa ilmoittaa valmistumisesta?

Valmistumisesta kannattaa ilmoittaa ainakin seuraaville tahoille:


  • Liitollesi. Tämä tapahtuu helposti omien jäsensivujesi kautta. Jäsennumerollasi pääset kirjautumaan omille jäsensivuillesi.

  • Kelalle. Muista ilmoittaa opintotuen sekä mahdollisesti asumistuen katkaisusta.

Mihin valmistumisesta ei tarvitse ilmoittaa?

Valmistumisesta ei tarvitse ilmoittaa sellaisille tahoille, joiden kirjautumiseen käytetään vahvaa tunnistautumista, eli henkilötunnusta yhdessä pankkitunnusten kanssa. Tällaisia tahoja ovat esimerkiksi:


  • Pankki. Kela ilmoittaa puolestasi pankille ja selvittää, oletko oikeutettu opintolainahyvitykseen.

Alumni voi jatkaa verkostoitumista!

Vaikka valmistut, niin se ei tarkoita etteikö verkostoitumista kannattaisi jatkaa! Verkostoitumista voi harrastaa esimerkiksi vuotuisessa RestoMeetissä. Alumnina voit mahdollisesti myös ilmoittaa korkeakoulullesi kiinnostuksesta mentorointiin tai vaikkapa kiinnostuksesta vierailevaksi luennoitsijaksi.

Muista valmistumisen jälkeen pyytää palkankorotusta ja käytä oikean palkan selvittämiseen jäsenyyteesi kuuluvia urapalveluita, kuten palkkaneuvontaa.

Mitä tehdä, jos valmistuu eikä saa töitä?

  • Coolla urapalvelut. Jäsenyytesi yhtenä etuna on urapalvelut, kuten uuden CV:n tekeminen tai uraohjaus. Nämä voivat edesauttaa työpaikan saamista.

  • Erko. Mikäli olet opiskelujesi aikana ollut Star-jäsen ja tehnyt töitä, olet oikeutettu valmistumisen jälkeenkin kassan tukeen. Erko eli Erityiskoulutettujen työttömyyskassa luo sinulle tarvitsemasi tuen.

  • Kela. Jos et ole maksanut työttömyyskassaa, eli olet ollut Lite-jäsen, voit hakea työttömyystukia Kelalta.

Hyödyllisiä linkkejä