Restonomin lakki

Aika rakentaa Restonomien kulttuuria

Restonomilakin juuret ovat 1990 luvulla. Lakin punainen väri kertoo koulutustasosta (amk) ja lakkia ympäröivä valkoinen nauha tulee kertoo Restonomiudesta. Lakki rakentuu Restonomiliiton oranssista vuoresta, punaisesta tupsusta sekä valkoisesta lakkiosasta sekä valkoisesta nauhasta lakin reunan ympärillä. Lakissa on kaksi kokardia. Lakin tilatessasi siinä on AMK-kokardi valmiiksi kiinni, ja valmistuessasi saat vaihtaa tilalle Restonomin kokardin.

Restonomilakin saa tilattua Salon lakkitehtaalta. Lakin hinta Sureon jäsenille on 99€ ja ilman jäsenyyttä 144€, molemmat sisältäen vaihdettavan kokardin. Lakin mukana tulee ohjeistus kokardin vaihtamiseen sekä ohjeet, kuinka lakkia käytetään.

Thyrsuksen sauva ja humalan lehdet

Lakkia koristaa vuoressa Thyrsuksen sauva ja kaksi humalan lehteä. Vaihdettava kokardi on sama restonomin oma tunnus.

Thyrsos, johon viitataan myös nimellä Bakkhon, oli kreikkalaisessa mytologiassa Dionysoksen uskonnollisiin seremonioiden toimituksiin pyhitetty sauva. Näitä sauvoja kantoivat mainadit, eli naispuoliset viinijumalat.

Thyrsus, oli jättimäisen fenkolin sauva, joka oli peitetty murattinköynnöksillä, pineköynnöyksillä, ja lehdillä, tai viinnisköynnöslehtien, rypäleiden, muratinlehtien ja marjojen mukana. Thyrsus yhdistetään kreikkalaiseen jumalaan Dionyseokseen, ja edustaa vaurauden, hedelmällisyyden ja hedonismin symbolia.

Thyrsuksen sauvaa voidaan kuvailla hedelmällisyyden symboliksi.

Restonomilakin etiketti

Restonomilakin käyttöön liittyy sääntöjä ja lakkia saa käyttää vain käyttöoikeuden saaneet. Lakkiin liittyvät käytännöt on koottu lakkietiketiksi.