Mikä on Restonomi?

Restonomi on korkeakoulutettu matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan asiantuntija. Restonomikoulutuksella valmistut palvelu- ja kokemusalan esihenkilö- sekä asiantuntijatehtäviin. Voit siis toimia tämän kattokäsitteen alla missä tahansa tehtävissä, tuleva urapolkusi on siis hyvin monimuotoinen!

Restonomin ammattitaito on merkittävää tulevaisuuden palvelukulttuurin kannalta. Kuluttajat vaativat sekä odottavat kokemuksien ja jopa elämyksien luontia henkilökohtaisella palvelulla matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alalla. Restonomitutkinto valmistelee sinut toimimaan tämän alan yritysten johtotehtävissä. Restonomitutkinnon avulla on helppo työllistyä sekä toimia yrittäjänä.

Restonomitutkinnon avulla osaat toimia Hospitality-alan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä, ymmärrät palvelukulttuurin merkityksen sekä kokemusten luomisen asiakkaille, ja osaat liiketoiminnallisesti johtaa yrityksiä. Restonomikoulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut löydät täältä.

Voit lukea restonomitutkinnosta, erilaisista uratarinoista ja koulutusta tarjoavista ammattikorkeakouluista lisää viereisestä esitteestä.

Miksi hakea Restonomiksi?

Restonomitutkinto antaa sinulle avaimet palveluiden ja kokemusten luomiseen. Jos intohimonasi on olla luomassa ikimuistoisia elämyksiä ihmisille, niin restonomintutkinto on juuri sinua varten.

Restonomi osaa rakentaa vanhoista ja kuluneista käytännöistä huippuluokan palveluita asiakkaiden tarpeisiin. Restonomitutkinto on loistava mahdollisuus matkailusta ja palveluista kiinnostuneille, jotka haluavat saavuttaa omia unelmiaan. Restonomina moninkertaistat uramahdollisuutesi johtamistason osaamisella. Restonomin urapolku on monimuotoinen, joka mahdollistaa erilaisten unelmien saavuttamisen.

Restonomikoulutukseen kuuluu myös korkeakouluopiskelijoiden kulttuuri, johon mahtuu paljon erilaisia tapahtumia, opiskelijahaalarit ja niiden haalarimerkit, sekä tuhannet muistot, uudet ystävät ja verkostot työelämää varten. Restonomiopiskelijoiden opiskelijakulttuurista huolehtivat Sureo - Restonomiopiskelijaliitto ja 14 paikallista restonomiyhdistystä, jotka löydät täältä.

Mitä työmahdollisuuksia Restonomilla on?

Restonomikoulutus tarjoaa laajasti erilaisia työmahdollisuuksia matkailu- ja ravintola-alalla. Tärkeää on huomata, että koulutus valmistaa sinut yritysten esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin. Työtehtävät voivat esimerkiksi liittyä yritysten välitason johtotehtäviin, markkinointiin, sisällön tuottamiseen, palveluprosessien ja -kokemusten suunnitteluun ja toteuttamiseen, sekä henkilöstöjohtamiseen. Koulutus sisältää myös opintoja yrittäjyyttä varten.

Tärkeintä on, että restonomina voit työskennellä yrityksessä kuin yrityksessä, palvelu-ja kokemustuottajan asiantuntijana. Opiskeltava ala on hyvin kansainvälinen, joten uramahdollisuudet ulkomailla ovat restonomille helposti mahdollisia.

Viereisestä kuvasta löydät esimerkkejä erilaisista restonomien työnimikkeistä valmistumisen jälkeen.